12 timer i Jylland - hvad er det?

12 timer i Jylland er et MTB-løb som køres den 21. august 2021 i 12 timer non stop fra kl 08.00-20.00. Det er det største løb af sin art vest for Storebælt. Løbet køres hvert år i august måned. Det første 12timer i Jylland så dagens lys tilbage i 2007.

Der deltager hvert år ca. 800-1.000 ryttere i arrangementet, som også besøges af 20-30 cykeludstillere og udstyr omkring cykling. Her kan deltagere og gæster udefra prøve de nyeste modeller af cykler (primært MTB) helt gratis.


Nummerudlevering

12 timer er placeret i hjertet af Jylland, nærmere betegnet Vinkelvej i Viborg. Basen for nummerudlevering er på:

Danhostel i Viborg
Vinkelvej 36a
8800 Viborg

Danhostel ligger naturskønt tæt ved skov og sø, men alligevel kun 3 km fra Viborg centrum. Ruten er lige uden for døren, så kommer du langvejs fra, så er her en rigtig fin mulighed for overnatning til billige penge over hele weekenden. Har du campingvogn eller telt med, så er der mulighed for at overnatte i campen tæt ved Viborg Sø camping.

Startnummer

chip, Start- og rygnummer

Startnummer og mad-armbånd kan afhentes på Vandrehjemmet fredag fra kl. 16.00 – 20.00 samt lørdag fra kl. 6.30. Tidtagnings-chippen er monteret i det startnummer, som du har siddende foran på din cykel. Husk at flytte startnummeret hvis du skifter cykel mellem runderne.

Rygnummer: Vi ønsker at alle deltagere kan se hvilken klasse forankørende rytter tilhører. Manglende rygnummer medfører påtale og hvis det ikke efterleves øjeblikkeligt, vil rytteren / holdet blive diskvalificeret.

Tidtagning: Vi benytter chip-tidtagning fra Raceresult.com med løbende resultatformidling på opstillede pc’er + sms-service. HUSK at opgive mobilnummer ved tilmelding, hvorpå dit hold ønsker sms-tid-service (alle tider lander på samme mobilnummer for hvert hold). Mobilnummer kan ikke ændres på løbsdagen! Ændringer af holdnavn eller rytter-navne skal du selv foretage via det login du modtager når du tilmelder dig.

Solo eller hold

Selve løbet er et stafetløb, som kan køres af alle med en grundlæggende MTB-teknik (ikke svært). Ruten er altid mellem 10 og 12 km (afhænger af antal deltagere) og det gælder kort sagt om at køre flest runder, som hold, indenfor de 12 timer.

Et hold består af solo, 3, 4 eller 6 ryttere. Der er ingen krav til, at kørte omgange skal fordeles ligeligt, mellem hver rytter. Har dit hold en ihærdig rytter, som kører ti omgange og en knap så ihærdig som måske kun kører én omgang i løbet af dagen, så er det helt ok.
I ungdomsklassen, som kører 8 timer, er der dog et minimumskrav på to runder for hver rytter.

Løbet kan også køres alene (solo), men grundtanken er stafet-løb for hold.

Der er altid kun én rytter fra hvert hold på ruten ad gangen. Man kan skifte rytter efter hver kørt omgang, eller hver anden omgang, eller hvordan man synes det passer bedst.
Solorytter disponerer selv over sin tid og har visse fordele i vores løb.

MTB Service

Det vil under løbet være muligt at få din mountainbike justeret og repareret af SRAM serviceteam. Du betaler kun for reservedele. Der kan være kø. Soloryttere kan lørdag springe køen over. Sørg nu for at starte 12timer i Jylland på en nyserviceret cykel, det skylder du dit team.

Skulle der på løbsdagen være mudret, så fortvivl ikke. Vi opstiller en Muc-off vaskestand - her har du mulighed for at vaske din cykel, så den altid spiller og ser lækker ud. Det er gratis for alle deltagere at vaske deres cykler. Er der kø ved vaskepladsen har du max 1,5 min til at vaske din cykel. Soloryttere må gå foran køen – vis venligst hensyn til dem.

 

MTB service

Omklædning og bad

Der er mulighed for omklædning og bad til alle som har købt All inclusive.

 

 

Regler

Det hold eller den deltager som fuldfører flest omgange inden 12 timer, vinder klassen. Kun fuldførte omgange inden kl.20.00 (19.00 for ungdom) tæller med i slutresultatet.

Er man på omgangshøjde med et andet hold eller anden rytter efter 12 timer, er det den rytter eller det hold der har fuldført, kørte omgange hurtigst, der vinder.

Skiftetider under 3 sek. vil AUTOMATISK blive straffet med fratræk af en hel runde i holdets samlede antal runder. Tidligere deltagere kender til nødvendigheden af den regel. Vil bliver forklaret under instruktionen lørdag kl. 07.45.

Ruten

Vores mål er en rute på maks 10-12 km. Vi vil igen forsøge at designe en rute, der tilgodeser flest muligt. Der vil være et godt mix af afvekslende sektioner med brede og smalle stier.

Ruten bliver først frigivet om fredagen i løbsweekenden grundet tilladelser og hensyn til skoven øvrige gæster.

Vi laver en officiel fremvisning af ruten som et ekstra event, hvor vi slutter dagen med at smide en pølse på grillen. Det vil være gratis at deltage i rutefremvisningen. Hold øje med vores Facebook side.

Har man lyst, kan man frivilligt støtte sporet/dagen med et beskedent beløb til Viborg Trail Arena som frivilligt drifter og vedligeholder sporene i Viborg Kommune. Vi indestår for alle udgifter i forbindelse med dagen her, så pengene går ubeskåret til dem.

Ruten er markeret med flag, minebånd og pile på dagen.

 

Væskedepoter

Der vil være vand og energidrik i målområdet til alle deltagere. Væskedepotet er ikke en del af ruten, så du skal tanke op før du kører ud på ruten.

 

Energidepot

Energidepot indeholder frugt, små energibarbides og kage. Her kan man frit spise og fylde depoter op hvis man har armbånd (All Inklusive).

 

Affald

Smid ikke affald i skoven. Affald skál bringes retur til start og mål hvor det deponeres i skraldespandene. Henkastning af affald i skoven medfører påtale og hvis det ikke efterleves øjeblikkeligt, vil rytteren / holdet blive diskvalificeret.