12 hvaffor’ nåed ?

12timer og hvordan er det nu lige…?

12timer i Jylland er det største MTB-løb af sin art, vest for Storebælt. Løbet køres hvert år midt i august og altid med start og mål, på det fantastiske område Fort Østerlund, syd for Silkeborg. Det første 12timer i Jylland så dagens lys i 2007 og løbet har dermed 10 års jubilæum i år. Der deltager hvert år ca. 1000 ryttere i arrangementet, som også besøges af 20 – 30 udstillere af cykler og udstyr omkring cykling.

Selve løbet er et stafet-løb. Ruten er altid mellem 10 og 12 km og det gælder kort sagt om at køre flest runder, som hold, indenfor de 12 timer. Løbet kan også køres alene ( solo ), men grundtanken er stafet-løb for hold. Der er altid kun en rytter fra hvert hold på ruten af gangen. Man kan skifte rytter efter hver kørt omgang, eller hver anden omgang, eller hvordan man synes det passer bedst. Hold består af  3  eller 4 ryttere. Der er ingen krav til, at kørte omgange skal fordeles ligeligt, mellem hver rytter. Har dit holdet en ihærdig rytter som kører 10 omgange og en knap så ihærdig som måske kun kører 1 omgang i løbet af dagen, så er det helt ok. I ungdomsklassen er der dog et minimumskrav på 2 runder for hver rytter.

I 2017 er det muligt at tilmelde hold i disse klasser : ungdom, solo, trio og 4 ryttere heri en klasse vi kalder 180+. I klassen 180+ skal holdets samlede alder, for de 4 ryttere på løbsdagen, være 180 år eller mere.

Som tilskuer og gæst er arrangementet et besøg værd. Udover farverige ryttere i alle aldre, former og form så er der kæmpe expo med alle de store cykelmærker, udstyrsimportører og cykelbutikker. Der er mulighed forfriskninger og for at gøre en god handel i vores outlet.

Vi glæder os til at de dig den 19. august på Fort Østerlund uanset om du er rytter, tilskuer eller udstiller.

Spørgsmål kan rettes til info@12timer.dk