12timer og hvordan er det nu lige…?

12timer i Jylland er det største MTB-løb af sin art, vest for Storebælt. Løbet køres hvert år midt i august. Det første 12timer i Jylland så dagens lys i 2007 og løbet har dermed haft 10 års jubilæum. Der deltager hvert år ca. 1000 ryttere i arrangementet, som også besøges af 20 – 30 udstillere af cykler og udstyr omkring cykling.
Selve løbet er et stafet-løb. Ruten er altid mellem 10 og 12 km og det gælder kort sagt om at køre flest runder, som hold, indenfor de 12 timer. Løbet kan også køres alene ( solo ), men grundtanken er stafet-løb for hold. Der er altid kun en rytter fra hvert hold på ruten af gangen. Man kan skifte rytter efter hver kørt omgang, eller hver anden omgang, eller hvordan man synes det passer bedst.
Hold består af solo, 3, 4, 6 eller 12 ryttere. Der er ingen krav til, at kørte omgange skal fordeles ligeligt, mellem hver rytter. Har dit hold en ihærdig rytter som kører 10 omgange og en knap så ihærdig som måske kun kører 1 omgang i løbet af dagen, så er det helt ok. I ungdomsklassen er der dog et minimumskrav på 2 runder for hver rytter.
 
I 2019 er det muligt at tilmelde hold i disse klasser :
Ungdom, solo, trio og 4 personers heri en klasse vi kalder 180+. I klassen 180+ skal holdets samlede alder, for de 4 personer på løbsdagen, være 180 år eller mere.
3 helt NYE klasser. 6 personers MIX og 12 personers MIX og en 4 personers E-MTB klasse
Som tilskuer og gæst er arrangementet et besøg værd. Udover farverige ryttere i alle aldre, former og form, så er der kæmpe Expo med alle de store cykelmærker, udstyrsimportører og cykelbutikker. Der er mulighed for forfriskninger i madteltet og for at gøre en god handel i vores outlet.
Vi glæder os til at de dig den 10. august på Klostermarken, Viborg, uanset om du er rytter, tilskuer eller udstiller.
Spørgsmål kan rettes til Torben på info@12timer.dk

Overnatning

Det vil i år ikke muligt at overnatte på teltpladsen ved start og mål. Men i stedet vil Alt overnatning kan ske på Vandrehjemmet eller på campingpladsen.
Telte i start og mål området. Du og dit hold kan frit opstille en ”camp” ved henviste pladser tæt på start og mål. Dette område vil være opmærket, og pladserne udleveres førte til mølle.

VIP Teltpladser

Som noget nyt i 2019 tilbyder vi at du kan booke et VIP telt til dig og dit hold, hvor i blot skal skrive en mail til info@12timer.dk med størrelsen på teltet.
Vi tilbyder 2 størrelser
6×3 med gulv/borde/stole til op til 10 personer  2 500 kr.
6×6 med gulv/borde/stole til op til 25 personer  4 500 kr.
Teltet skal være booket og betalt senest 1. August for at dette er en mulighed

Teltpladser

Er du og dit hold over 15 personer tilmeldt, er der mulighed for at få reserveret en VIP-plads tæt på start og målområdet. Det kræver, at du sendt os en mail på info@12timer.dk senest 1. August
Efter 1. August vil det ikke være muligt at reserverer teltpladser!